všechny aktuality

Jana Černoušková: Rovnost není o soutěži, ale o vzájemné spolupráci.

Jana Černoušková, HR a genderová expertka a také programová ředitelka konference Equal Pay Day, se tématu rovných příležitostí věnuje již řadu let. Dlouhodobě pracuje, jako konzultantka, lektorka, mentorka a koučka v rámci projektů zaměřených na podporu žen.

Během svého vystoupení na 12. ročníku mezinárodní konference Equal Pay Day 2021 promluvila zejména o tom, jak důležité je, aby se ženy ozvaly. Aby daly najevo svůj názor, aby byl jejich hlas slyšen. Jen tak je totiž možné, že bude vyslyšen.

Mimo jiné prozradila:

  • Jak důležité je ukazovat, že máme velmi nízké zastoupení ve vysokých funkcích.
  • Proč je potřeba medializovat ženské vzory.
  • Co udělat pro to, aby byl hlas žen ve veřejném prostoru slyšet.
  • Co odhalila pandemie o postavení žen v Česku.
  • Jak vzniká a co je cílem konference Equal Pay Day.
Koupit si záznam za 96 Kč

Zakoupením záznamu podpoříte aktivity BPWCR, jejichž cílem je podporovat ekonomickou nezávislost žen a postavení a vliv žen ve společnosti.

V České republice organizuje Equal Pay Day veřejně prospěšná organizace Business & Professional Women CR z.s., která sdružuje aktivní ženy, které chtějí dělat mnohem víc než jen byznys. Organizace je součástí mezinárodní sítě BPW International, jež působí již 90 let ve více než 100 zemích světa. Zakládající členkou organizace byla česká senátorka Františka Plamínková. V ČR tuto organizaci založila v roce 2010 Lenka Šťastná s vizí, že když se ženy spojí, dokážou neuvěřitelné věci.

Děkujeme Vám, že podporujete kampaň za #rovnéplaty